Оценяваме среща като ползотворна, конструктивна и не политическа за съставяне

...
 Оценяваме среща като ползотворна, конструктивна и не политическа за съставяне
Коментари Харесай

Нинова след срещата с партиите: Предложихме таван на цените, подкрепа за семействата и компенсации за икономиката


 „ Оценяваме среща като ползотворна, градивна и не политическа за сформиране на болшинство в Народното събрание за държавно управление. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата с парламентарно показани партии за бюджета, приходите, инфлацията и ограниченията. Тя се организира по самодейност на левицата.
Според Нинова срещата е положително начало, като всяка от групите е показала своите цели по обсъжданите тематики. По думите ѝ се е стигнало до единодушие доста бързо да бъде поканен служебният министър на финансите в Народното събрание, който да показа осъществяването на бюджета дотук, както и вижданията си за бюджета за следващата година и за тригодишната планирана рамка.
„ Разбира се, всички оценяваме, че е тежка обстановката и  че би трябвало да се вземат ограничения. Най-малкото да се продължат досегашните за поддръжка на семействата и на бизнеса, само че ние предложихме и нашите ограничения за надграждане. За нас най-важно е да осигурим на фамилиите поддръжка за зимата и на стопанската система обезщетения за цените. Представихме таван на цените, две цени, поддръжка за цената на тока за стопанската система, увеличение на минималната работна заплата, преизичсляване на пенсиите в един доста експертен диалог за това по какъв начин всичко това би се отразило на недостига, по какъв начин той може да бъде затрупан, какво да заложим в бюджета за следващата година ”, сподели още Корнелия Нинова.
В умозаключение водачът на Българска социалистическа партия добави, че партиите са останали отворени за идната сходна среща след чуването на служебния финансов министър.

 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР